דוד גוכמן

שתף כתבה:

קרדיט לתמונה: heb.wis-wander.weizmann.ac.il

חוקר צעיר ומבטיח בתחום הביולוגיה

דוד גוכמן, בן 35, הוא חוקר מבטיח בתחום הביולוגיה, המבצע כעת את הפוסט-דוקטורט שלו במחלקה לביולוגיה באוניברסיטת סטנפורד היוקרתית בקליפורניה. מסלול הקריירה של גוכמן מדגים את המצוינות האקדמית הישראלית ואת יכולתם של חוקרים צעירים מישראל להשתלב במוסדות המחקר המובילים בעולם.

תחילת דרכו האקדמית של דוד גוכמן

גוכמן, יליד ישראל, החל את דרכו האקדמית באוניברסיטה העברית בירושלים, שם השלים את לימודי התואר הראשון והשני בביולוגיה מולקולרית. כבר בשלב מוקדם זה, הוא בלט ביכולותיו המחקריות ובחשיבה היצירתית שלו. עבודת התזה שלו לתואר שני, שעסקה במנגנוני תיקון DNA בתאים סרטניים, זכתה לשבחים רבים וסללה את דרכו להמשך לימודים מתקדמים.

את לימודי הדוקטורט שלו השלים גוכמן במכון ויצמן למדע, תחת הנחייתו של פרופסור מוביל בתחום הביולוגיה התאית. מחקר הדוקטורט שלו התמקד בחקר מנגנוני התקשורת בין תאים ותפקידם בהתפתחות מחלות אוטואימוניות. עבודתו זכתה לפרסום בכתבי עת מדעיים מובילים וסייעה לקדם את ההבנה של תהליכים מורכבים במערכת החיסון.

הצלחה במחקר הדוקטורט

ההצלחה במחקר הדוקטורט פתחה בפני גוכמן דלתות רבות, והוא זכה במספר הצעות לפוסט-דוקטורט ממוסדות מחקר מובילים בעולם. בחירתו באוניברסיטת סטנפורד נבעה מהרצון לעבוד עם צוות החוקרים המוביל בעולם בתחום הביולוגיה התאית והמולקולרית.

במסגרת הפוסט-דוקטורט בסטנפורד, גוכמן מתמקד בחקר תאי גזע ופוטנציאל השימוש בהם לריפוי מחלות ניווניות. עבודתו משלבת טכניקות מתקדמות של עריכת גנים, כגון CRISPR-Cas9, עם שיטות חדשניות לגידול וניטור תאים. המחקר שלו מעורר עניין רב בקהילה המדעית ונחשב לפורץ דרך בתחומו.

פיתוח שיטה חדשה לשיפור יעילות ההתמיינות של תאי גזע לתאי עצב

אחד ההישגים המשמעותיים של גוכמן במהלך הפוסט-דוקטורט היה פיתוח שיטה חדשה לשיפור יעילות ההתמיינות של תאי גזע לתאי עצב. תגלית זו עשויה להוות פריצת דרך בטיפול במחלות כמו פרקינסון ואלצהיימר. המאמר שפרסם על מחקר זה זכה לתהודה רבה וכבר צוטט עשרות פעמים על ידי חוקרים אחרים בתחום.

מעבר למחקר האקדמי, גוכמן מגלה עניין רב בהנגשת המדע לציבור הרחב. הוא משתתף באופן קבוע בפעילויות הסברה מדעית, כולל הרצאות פתוחות לקהל ופרסום מאמרים פופולריים בנושאי ביולוגיה. גישתו המעניינת והנגישה הפכה אותו למרצה מבוקש באירועי מדע פופולרי.

גוכמן גם פעיל בקהילה הישראלית באזור המפרץ של סן פרנסיסקו. הוא מארגן מפגשים של מדענים ישראלים צעירים ומשמש כמנטור לסטודנטים ישראלים המעוניינים להשתלב במחקר בארה”ב. פעילות זו משקפת את מחויבותו לקידום המדע הישראלי ולחיזוק הקשרים בין הקהילה המדעית בישראל לזו בארה”ב.

הצלחה בחו”ל ובישראל

למרות הצלחתו בחו”ל, גוכמן מביע עניין רב בחזרה לישראל בעתיד ובהקמת מעבדת מחקר משלו באחת האוניברסיטאות בארץ. הוא רואה חשיבות רבה בהבאת הידע והניסיון שצבר בחו”ל חזרה לישראל, ובתרומה לקידום המחקר הביו-רפואי במדינה.