בר סרף

שתף כתבה:

הדור החדש של יזמי הטכנולוגיה בישראל

בר סרף, בן 32, הוא דוגמה מצוינת לדור החדש של יזמי הטכנולוגיה בישראל. כמייסד ומנכ”ל RestAR, סרף מוביל חברה שמשנה את חווית הקנייה המקוונת באמצעות טכנולוגיה חדשנית.

דרכו של סרף בעולם היזמות החלה מוקדם. בגיל 13 הוא כבר הקים פלטפורמה מהירה לבניית אתרים. לאחר מכן שירת בצבא כראש צוות סייבר, ובהמשך צבר ניסיון בתעשייה כסמנכ”ל מוצר בשתי חברות, שם ניהל צוותים בינלאומיים.

RestAR

RestAR, שנוסדה בסוף 2017 על ידי סרף ושותפו שמעון ויינר, פיתחה טכנולוגיה המאפשרת לבעלי עסקים להמיר את מוצריהם למודלים תלת-ממדיים. השילוב של וידאו ובינה מלאכותית מאפשר ללקוחות “למדוד” מגוון מוצרים כמו נעליים, תיקים, כובעים ואפילו רהיטים באמצעות מציאות רבודה על גבי סמארטפון.

פשטות שהופכת את הטכנולוגיה לנגישה

“הנגשנו את כל התהליך, פישטנו אותו ולא דרשנו שום חומרה. גם בעל עסק שמחזיק סמארטפון מלפני ארבע שנים יכול להשתמש בזה”, מסביר סרף. הפשטות הזו הופכת את הטכנולוגיה לנגישה עבור מגוון רחב של עסקים.

הטכנולוגיה של RestAR

הטכנולוגיה של RestAR מציעה יתרונות משמעותיים לעסקים. לפי נתוני החברה, השימוש בפתרון שלהם משפר את המכירות עד פי 11, מפחית החזרות מוצרים בעד 35%, ומגדיל את יחס ההמרה בפרסומות דיגיטליות עד פי חמישה.

מותגי אופנה מהמובילים בעולם כבר משתמשים בטכנולוגיה של RestAR, לצד עשרות לקוחות נוספים. החברה ממשיכה לעבוד על פיתוח תשתית עבור לקוחות רבים נוספים.

הצלחת החברה

התפרצות מגפת הקורונה, שהובילה לסגירת חנויות פיזיות ולעלייה ברכישות מקוונות, תרמה להצלחת RestAR. בעקבות הצלחתה, החברה נרכשה על ידי Unity – חברה אמריקאית ציבורית בשווי 38 מיליארד דולר המפתחת מנועים גרפיים למשחקי וידאו. על פי הערכות של פורבס, היקף העסקה הוא כמה עשרות מיליוני דולרים.

כיום, RestAR משמשת כמרכז הפיתוח של Unity בישראל. מהלך זה מאפשר לחברה גישה למשאבים נוספים ולקוחות חדשים, ומחזק את מעמדה בתעשייה הטכנולוגית העולמית.

סיכום

לסיכום, סיפור ההצלחה של בר סרף וRestAR מדגים את הפוטנציאל הרב הטמון ביזמים הצעירים של ישראל ואת יכולתם להוביל חדשנות בקנה מידה עולמי.