רייצ’ל קסטנר

שתף כתבה:

רייצ’ל קסטנר, בת 28, היא מפיקה ויזמת צעירה שהצליחה לשלב את תשוקתה לקולנוע עם מחויבותה לזיכרון השואה ולחינוך. נולדה וגדלה בלונג איילנד, ניו יורק, למשפחה יהודית שטיפחה בה ערכים ציוניים מגיל צעיר.

כישורים בתחום ההפקה

כבר בגיל 18, קסטנר הוכיחה את כישוריה היוצאים מן הכלל בתחום ההפקה. היא הייתה שותפה להפקת הסרט הדוקומנטרי “The Barn”, הישג משמעותי לאדם כה צעיר. הסרט זכה להכרה בינלאומית, כאשר הוצג בפסטיבלי קולנוע והוקרן ברחבי העולם. הצלחה זו בגיל כה צעיר סימנה את תחילתה של קריירה מבטיחה בתחום ההפקה.

הרחבת פעילות לתחום הפודקאסטים

במקביל לעבודתה בקולנוע, קסטנר הרחיבה את פעילותה לתחום הפודקאסטים. היא הפיקה סדרת פודקאסטים שעסקו בנושאים הקרובים לליבה: השואה, יהדות וישראל. פרויקטים אלו אפשרו לה לחקור ולהעמיק בנושאים אלו, תוך שימוש במדיום חדש ומתפתח.

שיתוף פעולה עם משפיענים מובילים

קסטנר לא הסתפקה רק ביצירת תוכן עצמאי. היא גם עבדה עם משפיענים בגופי מדיה מובילים, כולל ספוטיפיי ו”הניו יורק טיימס”. שיתופי פעולה אלו העניקו לה ניסיון מקצועי רב-ערך ואפשרו לה להרחיב את הקהל שלה ואת השפעתה.

הפקת סדרה דוקומנטרית חינוכית

בשנת 2022, קסטנר יצרה והפיקה את הסדרה הדוקומנטרית החינוכית “How To: Never Forget”. הסדרה, שעסקה בנושא השואה, הייתה פרויקט שאפתני שנועד להנגיש את זיכרון השואה לקהל צעיר ולהתמודד עם האתגר של שימור הזיכרון בעידן הדיגיטלי.

ההצלחה של הסדרה

ההצלחה של “How To: Never Forget” הייתה מרשימה. הסדרה זכתה למיליוני צפיות בטיקטוק, מה שמעיד על הצלחתה בהנגשת נושא השואה לקהל רחב ומגוון. ההצלחה הזו מדגישה את החשיבות של התאמת תוכן היסטורי ורגיש לפלטפורמות ולפורמטים עכשוויים, כדי לשמר את הזיכרון ולחנך דורות חדשים.

פרס Webby

ההכרה המקצועית בעבודתה של קסטנר הגיעה בצורת מועמדות לפרס Webby. פרס זה, הנחשב ל”אוסקר של עולם האינטרנט”, מוענק לתכנים דיגיטליים מצטיינים. המועמדות לפרס זה מציבה את עבודתה של קסטנר בשורה אחת עם פרויקטים מוערכים אחרים בתחום.

עבודתה של קסטנר מדגימה את הפוטנציאל של שילוב בין טכנולוגיה, תוכן חינוכי ומדיה חברתית. היא מייצגת דור חדש של יוצרים שמבינים את הכוח של פלטפורמות דיגיטליות בהעברת מסרים חשובים ובחינוך הדור הצעיר.

השראה ליוצרים צעירים

הצלחתה של קסטנר מהווה השראה ליוצרים צעירים אחרים, במיוחד אלה שמעוניינים לעסוק בנושאים היסטוריים או חברתיים משמעותיים. היא מראה כיצד ניתן לגשר על הפער בין תוכן רציני לבין פלטפורמות שנתפסות כקלילות, וכיצד ניתן להשתמש בכלים דיגיטליים חדשניים כדי להעביר מסרים חשובים.