הצעירים המצליחים והמבטיחים של ישראל: מדע, חלל וטכנולוגיה
נועה לובין, בת 33, מייצגת את הדור החדש של מדענים ויזמים ישראלים המשלבים מצוינות מדעית עם חדשנות טכנולוגית. כמדענית נתונים ויו”ר עמותת הידרוצפלוס ישראל, לובין מובילה בתחומי המדע, החלל והבינה המלאכותית.
תכנית החלל של נאס”א
קריירת החלל של לובין החלה לאחר עבודתה בצוות חקר ביצועים של אלביט ששיתף פעולה עם קבוצת החלל, ולאחר מכן כמפתחת תוכנה באמזון. היא עשתה היסטוריה כשהתקבלה לתוכנית החלל של נאס”א, והפכה לישראלית הראשונה שהגיעה לסוכנות החלל האמריקאית בשליחות רשמית ישראלית.
פיתוח אלגוריתמים מתקדמים לאוטומציה של סיווג המידע.
במהלך שהותה בת שלושת החודשים בקליפורניה, לובין השתתפה במחקר חשוב למציאת כוכבי לכת הדומים בגודלם לכדור הארץ מחוץ למערכת השמש. היא עבדה עם מידע מטלסקופים מסוג TESS ופיתחה אלגוריתמים מתקדמים לאוטומציה של סיווג המידע. תוצאות המחקר שלה צפויות להתפרסם בקרוב.
מדענית נתונים בחברת דיאגנוסטיק רובוטיקס
למרות שכיום לובין עובדת כמדענית נתונים בחברת דיאגנוסטיק רובוטיקס, היא ממשיכה לתרום לתחום החלל. היא השתתפה בניסוי של עמותת “די-מארס” במכתש רמון, שדימה משימה על מאדים. הניסוי כלל בניית מתקן המדמה את מאדים לאימון אסטרונאוטים עתידיים, וביצוע ניסויים מדעיים ופסיכולוגיים.
תרומה למאמץ הלאומי במאבק בקורונה
במהלך מגפת הקורונה, לובין והחברה בה היא עובדת תרמו למאמץ הלאומי במאבק בהתפשטות הנגיף. החברה פיתחה מערכת לחיזוי מאפייני המחלה ומגמות ההתפרצות. בגל הראשון של המגפה, הם פרסמו שאלון בשיתוף עם משרד הבריאות שסייע בזיהוי מוקדי התפרצויות.
מחויבות לקהילה וסיוע לאחרים
נוסף על עבודתה המדעית, לובין משמשת כיו”ר עמותת הידרוצפלוס ישראל, מה שמדגיש את מחויבותה לא רק למדע ולטכנולוגיה, אלא גם לקהילה ולסיוע לאחרים.
סיכום
לסיכום, סיפורה של נועה לובין מדגים את הפוטנציאל הרב הטמון בשילוב של מצוינות מדעית, חדשנות טכנולוגית ומחויבות חברתית – תכונות המאפיינות רבים מהצעירים המצליחים בישראל. הישגיה בתחומי החלל, הבינה המלאכותית ומדעי הנתונים, לצד תרומתה למאבק בקורונה ולקהילה, ממחישים את היכולת של הדור הצעיר בישראל להוביל ולחדש בזירה הבינלאומית, תוך שמירה על מחויבות לחברה ולקהילה.