גילה חייט

שתף כתבה:

הצעירים המצליחים והמבטיחים של ישראל: חדשנות בעולם המשפט והטכנולוגיה

גילה חייט, בת 28, היא דוגמה מובהקת לדור החדש של יזמים ישראלים המשלבים רקע צבאי עם חדשנות טכנולוגית. כמייסדת שותפה וסמנכ”לית טכנולוגיות ב-Darrow.ai, חייט מובילה מהפכה בעולם המשפט באמצעות בינה מלאכותית.

שבע שנות שירות ביחידה 8200

הקריירה היזמית של חייט החלה מיד לאחר שחרורה מהצבא. במרץ 2020, לאחר שבע שנות שירות ביחידה 8200, שם סיימה כסרן במיל’, היא הקימה את Darrow.ai יחד עם שותפיה אביתר בן ארצי ואלעד שפיגלמן. החברה, שהוקמה בעיצומה של מגפת הקורונה, מתמקדת בשיפור עולם המשפט באמצעות טכנולוגיות מתקדמות.

בחירה בדרך היזמות

בניגוד לרבים מחבריה ליחידה 8200, שפנו לחברות טכנולוגיה גדולות עם משכורות גבוהות, חייט בחרה בדרך היזמות. הסיכון שלקחה משתלם עד כה: Darrow.ai, המעסיקה 12 עובדים ופועלת גם בארצות הברית, התקבלה לאחרונה לתוכנית של האקסלרטור האמריקאי היוקרתי Ycombinator.

רקע לא שגרתי

הרקע של חייט מעניין במיוחד. היא נולדה וגדלה בגני תקווה, בת לאם שעלתה מברית המועצות לשעבר. בניגוד לסטריאוטיפ, אמה של חייט לא דחפה אותה ללימודים ריאליים. במקום זאת, חייט בחרה ללמוד ביולוגיה ותיאטרון בתיכון הכפר הירוק. היא מאמינה שדווקא הרקע הלא שגרתי הזה, ובמיוחד לימודי המשחק, תרמו להצלחתה בעולם הטכנולוגי.

את הקוד הראשון שלה כתבה חייט רק בצבא, אך היא מצליחה להסתדר בעולם הטכנולוגי ללא רקע ריאלי פורמלי. לדבריה, לימודי המשחק העניקו לה כלים חיוניים כמו תקשורת, אימפרוביזציה ואלתור, המסייעים לה לנווט בעולם העבודה המודרני.

המטרה של Darrow.ai

המטרה של Darrow.ai היא לאתר הפרות חוק ורשלנות באמצעות בינה מלאכותית, במיוחד בתחום הפרטיות. החברה מפתחת טכנולוגיה המזהה מקרים של הפרות חוק ומספקת מודיעין איכותי למשרדי עורכי דין, המאפשר להם להגיש תביעות ייצוגיות. בכך, Darrow.ai מסייעת לאכיפת החוק ולהרתעת חברות מפני הפרות עתידיות.

סיכום

לסיכום, החברה כבר גייסה למעלה ממיליון דולר בסבב פרה-סיד, בהשתתפות קרנות מובילות כמו F2 ו-BGV, ועתה יוצאת לגיוס סיד ראשון. הצלחתה של Darrow.ai מדגימה את הפוטנציאל הרב הטמון בשילוב של רקע צבאי, חשיבה יצירתית וחדשנות טכנולוגית – תכונות המאפיינות את דור היזמים הצעיר בישראל.